"Iedere vrouw heeft recht op zelfwaardering van binnen uit en een assertief bestaan!"


Ik ben  Malissa Bron, 35 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van 2 prachtige energieke kids!

Achtergrond  Ik heb meer dan 10 jaar ervaring opgedaan in een prachtige werksector de geestelijke gezondheidszorg.

HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening, motiverende gespreksvoering, RET (rationeel emotieve therapie), aandachtsfunctionaris huiselijk geweld, ITB-er  (individueel traject begeleider) aan de leiding, spelend coachen, NLP in een dag , opleiding visagie en haar-styling.

Drijfveer: In de functies die ik heb gehad en de mensen die ik hierin begeleidde merkte ik dat ik getriggerd werd  om meer gevoel voor waardigheid, zelfvertrouwen en assertiviteit aan te leren. Door verschillende oorzaken waren deze factoren bij deze mensen beschadigd. Doordat ik als coach of trainer persoonlijk mee mocht kijken in de gedachtegang van een persoon, merkte ik dat er een onrechtvaardig gevoel in mij groeide wanneer mensen zich niet waardig genoeg vonden om voor zichzelf op te komen.  Ik heb mij verdiept en beoefend in verschillende spel-  en oefenenvormen om  mensen hierin te laten ontwikkelen! En als dat lukt, is dat super gaaf! 

Persoonlijke ervaring: Ik ben niet alleen een hulpverlener die methodieken beheerst. Nee, ik ken ook de andere kant. Ook ik heb hierin moeten leren.

Twijfel ik nooit? 

Oh ja zeker!

Durf ik mijn collega aan te spreken?              

Ook ik heb die drempel.

Kan ik mijn grenzen voelen? 
meestal wat laat

Twijfel ik als moeder ?    

JA elke dag weer!

Denk ik na over wat andere vinden? 

100%

Doe ik aan sociaal gewenst gedrag? 

Absoluut!

 

MAAR

Kom ik op bovenstaand gedrag of  gedachten terug bij mijzelf?     

YES !!


Leer ik daarvan?       

Een dikke JA

 

Ontwikkel ik daardoor regie over  wat ik wil ?

Absoluut!

 

Zelfwaardering is mijn schild. Als ik mijn grenzen bereikt heb, dan voel ik mij waardig genoeg om in te grijpen, alles stil te zetten en aan te geven wat ik nodig heb.

Leren om assertief in het te leven staan gaat dus met vallen en opstaan. Als kind zet je je vaak af, ook leer je om je aan te passen aan situaties van wat moet in de maatschappij en van je omgeving. Als volwassene mag je weer zelf keuzes maken en wil je eigenlijk weer leren om terug te gaan naar dat gevoel van eigen regie. 

 

Grappig over mij

I love: Cappuccino op een terras, rode wijn met vrienden, reizen met mijn caravan, wandelen op strand, oude steden, mooie plekjes ontdekken, goed eten in de zomerzon, Den Haag, Delft,  Hattem,  Maastricht, Parijs en New york, kleding, make - up! fietsen in de natuur, muziek, theater, kletsen, ontwikkelen in mijn vak met mooie trainingen! 

Guilty plesaure: slagroom op mijn cappuccino, pure chocolade met nootjes, kaassouflee's, gebakjes.

Don'ts geitenkaas, regen en kou, dingen die niet kloppen, file, rood licht.